”Kertakäyttömuovin lisäksi ongelmana on koko kertakäyttökulttuuri. Vastaus muoviongelmaan piilee kestävissä tuotteissa, ei toisista materiaaleista tehdyissä kertakäyttötavaroissa” (Susanna Luukkinen, Zero Waste Finland ry)

 

Ehkä ohjaavin Kuviollan arvoista on tietynlainen ekologisuus. Jokaisellahan on oma juttunsa kaikessa, myös omassa ekologisuudessaan ja sitä voikin toteuttaa monella eri tapaa! Jollekin tärkeintä on autottomuus, jollekin toiselle ekologisuus tulee ruokavalion kautta. Mulle ja Kuviollalle sitä on ihan erityisesti laadukkaat, kestävät tuotteet ja muovittomuus. 

 

Muoviton maaliskuu on siis ehdottomasti osallistumisen arvoinen juttu. Mä tiedän, että monelle se on vaikeaa joten sen lisäksi, että Kuviollan kangaskassit on muovittoman maaliskuun tarjouksessa (kyllä, koko kuukauden eli ehdit tehdä useammankin tilauksen!), mä haluan jakaa joka viikon alussa muutaman helpon vinkin muovittomuuteen. Tän viikon jokeri saattaa yllättää sutkin!

 

Mutta sitä ennen pari sanaa kangaskasseista – jotka itse asiassa on myös yksi superhelpoista vinkeistä muovin vähentämiseen. Kyllä kyllä, tiedän! Niitä kaupan muovikassejahan käytetään uudelleen roskispusseina. Hyvä niin. Annan kuitenkin myös ekonomisen vinkin: rullalla ostettavat roskiskassit on halvempia.

 

BAG mitat

 

Kuviollan kangaskassit on laadukasta, paksua puuvillaa ja niissä on täydellisen pituiset sangat: ne on mukava kantaa olkapäällä mutta ovat sopivan pituiset myös kädessä kannettavaksi. Puuvillainen kangaskassi on hyvä lahja sellaisenaan, mutta jos haluat antaa muutakin, sujauta lahja kangaskassiin. Näin kääreet on osa lahjaa ja roskaa on sen verran vähemmän!

Kuviollalla on kaksi sarjaa kangaskasseja: tyylikäs ja naisellinen BAG ja hauska, jokaiselle sopiva Colourblind.

Kummankin sarjan kaikki kangaskassit ovat siis tarjouksessa koko Muoviton maaliskuu-tapahtuman ajan. Nyt jos jo tässä kohtaa vuotta mietit keväisiä lahjoja päiväkodin henkilökunnalle, opettajille, työkavereille tai sille toukokuiselle synttärisankarille, niin kannattaa tarttua tarjoukseen.

 

Muovittomat vinkit 1/4

Kaikki Kuviollan vinkit on helppoja toteuttaa ja kehitelty siltä pohjalta, että huomaisit, kuinka pienillä jutuilla voit vähentää muovin käyttöä ja kulutusta. Nämä vinkit on Kuviollan ja me ei olla tahona mukana Muoviton maaliskuu-tapahtumassa, joka saattaa jakaa omia, erilaisia vinkkejään. Nämä mun vinkit tulee kaikki siitä vinkkelistä että pienikin vähennys on parempi kuin ei mitään.

 

  1. Vaihda käsitiskiaineesi pullosta Marseille-saippuaan! Saippuan voi avata pakkauksestaan ja laittaa astiaan tiskipöydän kulmalle. Sipaise harjalla saippuaa sitä tarvitessasi. Tarkista ostaessasi, että saippua on aitoa ja valmistettu oliiviöljystä!
  2. Tee tai hanki kestohedelmäpussi! Hevi-osastojen biopussitkaan eivät ole ihan ongelmattomia ’helposti maatuvia’ pussukoita. Mainostan samalla blogissa perjantaina käynnistyvää sarjaa, jossa teen sarjan tutoriaaleja kesto- ja kierrätystuotteista. Tällä viikolla aloitellaan just tällä kestohedelmäpussilla joten laita blogi ja myös Kuviolla-ompelimon Facebook ja/tai Instagram seurantaan niin pysyt mukana niissäkin kuvioissa! Ompelimon somessa onkin jo pari kuvaa kestohedelmäpusseista, joita voi multa tilata.

 

Jokeri: Lopeta purkan syönti! Kyllä, siinäkin on muovia.

 

kangaskassit

 

 

                                                                          Sini