Hyvää synttäriviikkoa mulle!

Ihanaa maanantaita! Tästä viikosta tulee huikea. Mun omat synttärit on perjantaina ja mietin jo alkutalvesta, että sit haluan kyllä juhlia koko viikon. Mulla oli useitakin erilaisia ajatuksia, mutta viimetingassa tää kääntyi mun oman itseni tutuksi tekemisen lisäksi paikallisuuteen ja hyvinkääläisiin naisyrittäjiin. Koko viikko on täynnä heitä ja joka päivälle on oma tyyppinsä, jonka haluun esitellä teille kaikille.

Mähän olen itse näistä naisista yksi ja Kuviollan puolen somessa on ehkä enemmän totuttu näkemään mut tekstiilien suunnittelijana ja valmistajana. Se on mun toinen puoli. Se mun toinen puoli on Kuviolla-ompelimo.

Mun ompelimo on keskellä kaupunkia helposti saavutettavissa (tervetuloa!) ja ottaa vastaan kaikki mahdolliset ompeluduunit. Teen alihankintatöitä, teen korjausompelua, teen vaatteita sarjakokoisina ja teen mittatilaustöitä. Sisustusompelua joo, tosi mielelläni ja kyllä, myös pehmoleluja tai tilkkutöitä sulle tärkeistä kankaista. Rakastan kaikkia niitä duuneja, ne eroo ihanasti toisistaan. On ihana suunnitella ja kaavottaa ja sit vastapainoksi tehdä jotain tuotetta X 20 kappaletta putkeen. Ja sit taas vaihtaa yks vetoketju tai lyhentää lahkeet. Muodistaa jotain vanhaa, tehdä siitä jotain ihan muuta.

Juhlavinta näistä yleensä on mittatilaustyöt, ja juhlaviikon kunniaks ompelimon puolella keskitytään niihin. Siellä on huikee tarjous mittatilaus-kotelomekoista: tällä viikolla tilatut mittatilaustyönä valmistetut kotelomekot saa 10 % alennuksella työn osuudesta. Lopullinen hinta määräytyy aina materiaalivalintojen ja yksityiskohtien suunnittelun jälkeen ja hyväksytän sen aina asiakkaalla ensin. Jos oot joskus teettänyt mittatilausvaatteen, tiedät justiinsa miten ihana se on laittaa päälle ja kuinka hyvältä näyttää oikeesti sopivassa vaatteessa. Olkoon se väljä, istuva tai tiukanpuoleinen niin pääasia että se on sopiva.

 

Kotelomekko on siitä ihana vaate, että se sopii moneen tilanteeseen. Vaikka se on lähtökohtaisesti hihaton ja polvipituinen, sen ei tarvii paljastaa käsivarsia tai sääriä. Toisaalta avartamalla pääntietä se voi paljastaa paljon muutakin kuin käsivarret ja sääret. Asusteet ja pikku yksityiskohdat kaavotuksessa ja viimeistelyssä merkkaa tosi paljon . Toinen, millä on iso merkitys, on materiaali.

Materiaalivalinnalla voi vaikuttaa puvun käyttötarkoitukseen, persoonallisuuteen ja näyttävyyteen hurjan paljon.  Arkeen käy hyvin puuvilla tai hyvälaatuinen polyesteri. Polyesteri on keinokuitu ja sitä kautta saattaa hiostaa tai sähköistyä: siks erityisesti sen kanssa korostan laatua. Toki hyvälaatuinen kangas on aina parempaa kuin se (yleensä) halvempi kaverinsa, mutta tekokuitujen kanssa laadulla on astetta suurempi merkitys.

Kun puuvillaan lisää joitain prosentteja elastaania, saa tosi istuvan mekon jonka kanssa on silti mukava liikkua. Denim tai tekstiilinahka on enemmän rock-henkisiä ja niistä saa upeita ja persoonallisia asuja. Kiiltäväpintaisena vaikkapa morsiussatiini on heti saman mallin juhlavampi versio. Sit oikeesti juhlavia juttuja on kiinankreppi ja silkki. Silkki erityisesti on mun suosikkini, siitä tehty vaate on yksinkertaisenakin mielettömän upee.

Jos haluaa sekä arkeen että juhlaan sopivan vaatteen, kannattaa miettiä materiaalin lisäksi kuosivalintaa. Puhtaanvalkoinen satiini käy hääpuvustakin, musta taas tekee asusta oikein asustettuna joka tilanteeseen sopivan pikkumustan. Ja hei, kuka kieltää sitä puhtaanvalkoista pitämästä muulloinkin kuin hääpäivänä? Kaunis, kukallinen kuosi käy punaisten sukkahousujen kanssa räväkämpiin iltamenoihin ja laimeammin asustettuna iltajuhliin. Raidat, ruudut, kukonaskeleet ja pallot ovat kaikki ajattomia kuvioita, jotka sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen – jälleen kerran: oikein asustettuna. Nykyään on niin paljon erilaisia kuoseja, että varmasti jokaiselle löytyy omansa. Peruskuosien lisäks nykyään löytyy paljon raportti-kankaita, jotka myydään raporteittain eikä metreittäin. Kuvio on siis niin suuri, että se saattaa riittää koko asuun: näistä tehdään esim. mekko, jossa on kuvio vain helmassa.

Sain parilta ompelijalta luvan lainata heidän raporttikankaista tehtyjen vaatteiden kuviaa, lämmin kiitos Virve ja Marika! Nää on lasten vaatteita, mutta ajatus selviää.

Tän viikon tarjous ompelimolla oli siis mittatilaus-kotelomekoista: tällä viikolla tilatut mittatilaustyönä valmistetut kotelomekot saa 10 % alennuksella työn osuudesta. Mekon valmistus tulee aloittaa mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään joulukuussa – ei siis niin että saisit tän alennuksen vaikka vuoden päästä. Toki se kannattaakin aloittaa heti, on sit pikkujoulukaudelle valmis vaate!

Synttäriviikon kunniaks mulla on tänään Kuviollan somessa arvonta, josta voi voittaa 20 € lahjakortin mulle. Kun nyt toin julki tätä ompelimon puolta, saa voittaja käyttää lahjakortin kummalle puolelle vain: joko verkkokauppaan tai ompelimon puolelle.

Ompelimostahan voi tilata mitä vaan tai ostaa vanhoja Viikon Vaatteita, lahjakortti ei ole siis sidottu tähän tarjoukseen tai mittatilaustöihin.

 

Osallistu somessa kertomalla, mihin käyttäisit lahjakortin! Muista tykätä sekä Kuviollan että Kuviolla-ompelimon facebook-sivuista, pysyt mukana synttäripöhinöiden lisäksi muistakin tulevista tempauksista!

   
Sini

 

2018-10-08T06:49:08+00:00 8. lokakuuta, 2018|Yleinen, Korjausompelu, Sisustusompelu, Mittatilaustyöt, Ompelimo|0 kommenttia

Jätä kommentti