Mulle yrittäjänä oli tärkeä – ja vaikea! – ymmärtää ja hyväksyä, että itse en voi tehdä, oppia tai osata kaikkea. Vaikka raha on tiukassa, on asioita joiden tekemisestä maksan mieluummin toiselle kuin teen itse. Kaksi syytä:
 
1. Kun joku muu tekee sitä, mitä osaa parhaiten, mä voin keskittyä siihen mitä MÄ osaan parhaiten. Mun tuotteisiin.
 
2. Kun joku muu tekee sitä, mitä osaa parhaiten, mä voin luottaa siihen että asiat hoituu. Oikein, nopeasti ja vastuullisesti.
 
Toki kohta kaksi erityisesti vaatii hyvien yhteistyökumppaneiden löytämistä. Nettisivujen tekijää etsin kauan ja hartaasti. Selasin eri tekijöiden sivuja oikeastaan edes tietämättä, mitä haluun. En ymmärrä nettisivujen tekemisestä juuri mitään ja kaikki salaushässäkät ja hakukoneoptimoinnit oli alkuun niin täyttä hepreaa että arvelin että en hitto pysty edes selvittämään, kuka mua pystyy auttamaan!
Mulla on kuitenkin tapana luottaa intuitioon. Kyllä, se saattaa olla täysin järjetöntä ja kyllä, saattaa käydä huonosti. Tällä(kään) kertaa mulla ei kuitenkaan ollut muutakaan kuin mun intuitio. Sillä mä päädyin Webdesign Miia Ylisen sivuille ja laitoin Miialle sähköpostissa tarjouspyynnön. Se oli jo tuttua kauraa ja siihen asti lähes kaikki vastaukset oli olleet samaa luokkaa. Kuin myös kaikki hinnat, joita minä pidin liian halpoina. Hain hyvää. En puolivillaista, en halpaa, en tyyppiä joka tekee vähän kaikkea ja mun nettisivut siinä sivussa. Tarvitsin tyypin, joka osaa tehdä sekä teknisesti toimivat että myyvät sivut. Miia oli ensimmäinen, jonka tarjouksesta kävi suoraan ilmi että hän ei ollut alennuksessa ja että hän kiinnitti huomion niin tekniseen kuin myyntipuoleenkin.
Kun sain Miian ensimmäisen sähköpostin, tiesin että siinä on mun tyyppi, varmuudella. Ihan hirveetä säätämistä se vaati: aikataulut, pankin aikataulut, mun lainan saanti, Miian muutkin duunit, joulu, uusvuos, mitä näitä oli. Aivan kauheeta säätöä. Yhdessä kohtaa olin jo niellyt pettymykseni ja päättänyt vaan hyväksyä sen, että joudun tyytymään johonkin toiseen. (Ja hei! Toisia, tosi hyviä löytyy paljon! MÄ olin vaan päättänyt että haluan Miian.)
Lopulta ratkaisuks löytyi Miian ehdotuksesta paras mahdollinen ratkaisu: Creadon Aijan ja Miian yhteistyö. Sain kaiken ja vähän enemmänkin – Aijakin on aarre! Harmi, ettei hän tällä hetkellä tee näitä hommia. Miia on ollut aivan huippu koko tämän ajan. Hän on antanu tosi paljon vinkkejä nettisivuille ja kauppaan, opastanu ihan kädestä pitäen ja vastannu kärsivällisesti mun typeriin kysymyksiin. Hän on tehny mulle useammankin videon, joissa on selkeästi näyttänyt ja selittänyt että näin tehdään. Häneltä sai tosi kattavan paketin myös jatkoa varten.
Mun verkkokauppa aukes 1.4. eli kolmatta kuukautta sitten. Mä en todellakaan oo pärjännyt kuin satunnaisia jaksoja ilman Miiaa. Viimeks eilen illalla mun sivuilla oli pieni ongelma, jota en osannut korjata. Tänä aamuna se oli korjattu, koska Miia.
Mä oon huono suosittelemaan ketään koska ensinnäkin oon aika vaativa, enkä oo tyytyväinen kauheen helposti. Toisekseen en halua ottaa sitä suosituksen antamaa vastuuta. Mutta Webdesign Miia Ylinen. Suosittelen täysillä, ihan jokaiselle joka haluaa tehdä jonkunlaiset sivut tai verkkokaupan. Tai parantaa vanhaa. Tai ihan vaan miettiä, miten sitä vois parantaa.